fbpx
 
Verhogen
van
Verkooppotentieel
 
Verhogen
van
Verkooppotentieel
 

Consulting Led SellingDe traditionele wijze van verkopen wordt steeds lastiger. Inkoop is meer georganiseerd en verloopt via strak geregelde processen. Aan het eind van het inkoopproces wordt u gevraagd zich te conformeren aan de strenge eisen en gedetailleerde specificaties zoals vermeld in de aanvraag. Vaak ook nog in concurrentie met andere aanbieders. U kunt daardoor alleen nog concurreren op prijs. Dit gaat tegenwoordig op voor veel producten, ook voor detachering. Uw onderscheidend vermogen is laag en de kans op vervolgopdrachten hierdoor ook.
Door te werken volgens de principes van Consulting Led Selling kunt u deze situatie verbeteren. Consulting Led Selling is een integrale benadering voor business development die er voor zorgt dat u op diverse niveaus in gesprek komt met uw klanten, zowel bestaande klanten als nieuwe klanten. U komt weer in gesprek met klanten over hun problemen en doelstellingen, nog voor dat het formele inkoopproces begint. U denkt mee met uw klant over mogelijke oplossingen en bouwt daardoor een vertrouwensrelatie op. Uw invloed op het resultaat neemt toe en u kunt zich beter onderscheiden. De daadwerkelijke inkoop is nu slechts nog een formaliteit.
De integrale methode bestaat uit 4 elementen.
  • Insight Selling : Wordt gezien als de opvolger van Consultative Selling, op basis van de laatste inzichten van HBR en internationale sales studies blijkt dit de beste aanpak om klanten aan u te binden.
  • Issue Based Consulting : De professionele consultancy aanpak zoals deze al jaren gebruikt wordt door gerennomeerde consultancy organisaties als McKinsey.
  • Storytelling : Een effectieve wijze om uw verhaal voor het voetlicht te brengen.
  • Management of Change : Essentieel om uw idee ook effectief te implementeren.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende toelichting of presentatie. Of lees meer over de bijbehorende training.